Karakolda ifade verdikten sonra ne olur?
Savcı, ifadenin ardından tutuklama talebinde bulunabilir. Tutuklama emri, sulh ceza hakimliği tarafından verilir. Aksi kararlaştırılmadığı takdirde, tutuklu mahkeme süreci boyunca cezaevinde kalır. Gözaltı süresi genellikle 24 saattir, ancak bazı durumlarda bu süre uzatılabilir.
İfadeye kaç gün içinde çağırır?
İfadeye katılmada bir süre sınırlaması yoktur; ancak kolluk kuvvetleri veya savcılık tarafından öngörülen süre içerisinde ifade verilmemesi halinde tutuklama emri veya zorla yakalama emri icra edilebilir.
Karakola şikayetten sonra ne olur?
Suç duyurusunda bulunulması üzerine polis, konuyu ilgili Cumhuriyet savcılığına bildirir, Cumhuriyet savcılığının emir ve talimatları doğrultusunda olayı soruşturur, savcılık tutanağı düzenler ve dosyayı Cumhuriyet savcılığına iletir.
Karakola verilen ifade nereden bakılır?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Polise ifade vermek kaç saat sürer?
Yakalanırsak, direniş seviyesine bağlı olarak kolluk kuvvetleri tarafından ifade vermek üzere polis karakoluna veya savcılığa götürüleceğiz. Bu süreçte ifade vermek üzere polis karakolunda kalacağımız süre 24 saati geçmeyecektir.
İlk ifadeden sonra ne olur?
Savcı, ifadenin ardından genellikle kişiyi tutuklama veya adli kontrol için sulh ceza hakimine sevk eder. Daha sonra ceza hakimi şüphelinin duruşma sırasında tutuklanıp tutuklanmayacağına veya serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar verir. Bu sorgulamanın tek konusu, kişinin tutuklanmasının gerekli olup olmadığı sorusudur.
İfade için polis arar mı?
Kanıt verme celbi, ya bir çağrı fişi aracılığıyla, kolluk kuvvetlerinin (polis, jandarma) evde şahsen bulunmasıyla ya da uygulamada en yaygın yöntem olan telefonla verilir. Kişinin celpte hazır bulunması zorunlu değildir, ancak makul bir süre içinde kanıt vermek üzere hazır bulunması önerilir.
Bir şikayet kaç günde sonuçlanır?
TALEBİME NE KADAR SÜREDE CEVAP ALABİLİRİM? 1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan talep ve şikâyetlerin cevap süresi 30 gündür. 2) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan taleplerin cevap süresi 15 iş günüdür.
Hangi suçlarda ifadede avukat zorunlu?
CMK m.150/3. Maddeye göre; Şüpheli veya müdafii bulunmayan sanık isterse, en az beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma veya kovuşturma sırasında bir müdafi görevlendirilmelidir.
Polise ifade verirken nelere dikkat edilmeli?
Şüpheli ve sanığın tanıklığı özgür iradelerine dayanmalıdır. Kötü muamele, işkence, uyuşturucu, yorgunluk, aldatma, zorlama veya tehdit veya belirli araçların kullanımı gibi fiziksel veya psikolojik müdahaleler buna engel olamaz. Hiçbir hukuka aykırı avantaj vaat edilemez.
Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İşlemleri bir avukat yardımıyla yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.
Karakol şikayetini nereden takip edebilirim?
E-Devlet Kapısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu.
Karakola ifade verince ne olur?
Tanıklık ettikten sonra ne olur? İfadeniz alındıktan sonra soruşturma süreci devam eder. Kolluk kuvvetleri gerekli delilleri toplayacak ve savcıya sunacaktır. Savcı toplanan delilleri ve ifadenizi değerlendirerek suçlamada bulunabilir veya kovuşturma açmamaya karar verebilir.
Verilen ifade e-devlette görünür mü?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sorgulama yapılamaz, şahsen başvuru yaparak bilgi alabilirsiniz.
Savcılık kaç günde ifadeye çağırır?
Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması zorunludur.
Polise ifade verirken nelere dikkat edilmeli?
Şüpheli ve sanığın tanıklığı özgür iradelerine dayanmalıdır. Kötü muamele, işkence, uyuşturucu, yorgunluk, aldatma, zorlama veya tehdit veya belirli araçların kullanımı gibi fiziksel veya psikolojik müdahaleler buna engel olamaz. Hiçbir hukuka aykırı avantaj vaat edilemez.
Bir ifade ne kadar sürer?
Bir ifadenin sunulması için gereken süre kanunen belirli bir süreyle sınırlı değildir. Ancak kolluk kuvvetleri şüpheli/sanığın ifadesini makul bir süre içinde tamamlamakla yükümlüdür. Bu süre araştırılan olayın karmaşıklığına, sorulacak soru sayısına ve şüpheli/sanığın sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir.
Suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?
Mağdurun suç duyurusunda bulunmasının ardından soruşturma süreci başlar. Bu süreçte taraflar dinlenir, deliller toplanır ve gerekirse tanıklar dinlenir. Bu durumda İzmir’deki en iyi avukatla iletişime geçerek soruşturmayı yakından takip etmek mümkündür. Soruşturmanın ne kadar süreceği tamamen bireysel davaya bağlıdır.
Karakol neden ifadeye çağırır?
Polis sizi ifade almak için aradığında, genellikle polis size bir suç veya olay hakkında soru sormak istediği içindir. Bu durumda, polis sizinle telefonla iletişime geçecek ve olay hakkında bilgi isteyecektir.