İçeriğe geç

Talaş Arapça Ne Demek

Talas Arapça ne demek?

Talas isminin anlamı: 1. Rüzgârın kaldırdığı toz. 2. Kasırga, fırtına.

Hulasa ne demek Arapça?

Bir şeyin özü, bir bahis. Kısaca, temeller.

Arapça al ne demek?

Arapçada El, “serap, dağ, dağın çevresi ve çadır direği” anlamına geldiği gibi, “kişinin kendisi, ailesi, taraftarları, dostları ve arkadaşları” anlamına da gelir.

Talas neye denir?

Talaş, testereyle kesilen veya rende, eğe, torna gibi alet ve tezgahlarda işlenen malzemenin parçalanması sonucu düşen kırıntı ve tozlardır.

Talas adı nereden gelir?

Talas aynı zamanda Orta Asya’da eski bir Türk kentinin adı olup, Selçuklular döneminde bu kentte yaşayan kavimlerden birinin gelip bu bölgeye yerleşmesiyle bölgenin bu ismi aldığı düşünülmektedir.

Hilva Arapça ne demek?

HİLVAN İLÇESİ TARİHİ Arapça Hilva kelimesinin sözlük anlamı “bağış, tatlı, hediye” olup aynı zamanda meyveleriyle ünlü şehir anlamına da gelir. Köylerimizin bazılarında eski höyükler bulunmaktadır.

Heyula Arapça ne demek?

Duyular veya zihin tarafından algılanan bir şeyi bir şey yapan öz ve ilke anlamına gelen felsefi terim. Tasavvuf terimi, Tanrı’nın evrenin formlarını içine döktüğü biçimsiz madde anlamına gelir.

Namütenahi nedir?

“Namütenahi” kelimesi “sonsuz, bitmez tükenmez” anlamına gelmektedir.

Ellah ne demek?

Arapçada Tanrı anlamına gelen İlah kelimesinin Aramice kökeni Elah’tır ve İbranice kelime Eloah’tır. El’den türetilen sayısız benzer isim vardır. Elohim, Elyon, Al, Eloah, Elah gibi isimler, korkulan ataerkil bir tanrı olan El olarak, genellikle Tanrı’nın güçlü, büyük, yüce ve korkulan niteliklerine odaklanır.

Aramice Allah ne demek?

Her ikisi de Sami dilindeki “El” kelimesinden türemiştir (bazen İbranice’ye geçen Aramice versiyonu Elah’tır). “Elohim”, bildiğimiz kadarıyla, Elah/Eloh’un biraz tuhaf çoğul biçimidir. Arapçada “Allah”, “al” (the) “ilah” (“Tanrı” veya “El”)’dir. 25 Ekim 2023 Her ikisi de Sami dilindeki “El” kelimesinden türemiştir (bazen İbranice’ye geçen Aramice versiyonu Elah’tır). “Elohim”, bildiğimiz kadarıyla, Elah/Eloh’un biraz tuhaf çoğul biçimidir. Arapçada “Allah”, “al” (the) “ilah” (“Tanrı” veya “El”)’dir.

Arapça al-ilah ne demek?

İslam Öncesi Araplar; Arap toplumu Kabe’de 360 ​​puta tapıyordu, bunların en güçlüsü ve en yücesi Ay tanrısı Al-İlah’tı. İslam Öncesi Araplara göre, Al-İlah “dünyanın yaratıcısı, havadan yağmur getiren, yerden tahıl getiren ve Kabe’nin efendisi” idi.

Talaş almak ne demek?

Talaşlı imalat veya işleme olarak bilinen işlem, metallerin imalatının en önemli ve yaygın biçimi olup, geleneksel olarak kesici takımlar kullanılarak, malzemenin yüzeyinden talaş şeklinde parçalar çıkarılarak nihai hedef geometrinin elde edildiği işlemdir.

Talaş nerede olur?

Talas (Kırgızca: Талас областы), Kırgızistan’ın oblast adı verilen illerinden biridir.

Talas kimler arasinda?

Talas Muharebesi, süresi ve niteliği açısından ele alındığında dünya savaşları tarihinde pek ilgi görmez. Ancak sonuçları açısından değerlendirirsek Tang Hanedanlığı ile Abbasiler Devleti arasındaki bu savaş dünya genelinde sosyal, kültürel ve politik değişimlere neden olmuştur.

Ata Arapça ne anlama gelir?

Ata, Ogba dilinde “çocuk” anlamına gelir. ‘Aṭā (عطا), Arapçada “hediye” anlamına gelen bir isimdir. Ayrıca Farsçada (عطا) da geçer. Fante dilinde, Ata “ikizlerden biri” anlamına gelir. Ogba dilinde, Ata “çocuk” anlamına gelir. ‘Aṭā (عطا), Arapçada “hediye” anlamına gelen bir isimdir. Ayrıca Farsçada (عطا) da geçer. Ata, Fante dilinde “ikizlerden biri” anlamına gelir.

Talya Arapça ne demek?

Güzellik ve zarafet: Talya ismi güzelliği ve zarafeti temsil ediyor.

Talia Arapça ne demek?

Talia isminin anlamı şans, mutluluk veya iyi talih olarak bilinir. İsmin kökeni Arapçadır ve ülkemizde de Talia ismine rastlayabilirsiniz. Bu insanlar rahattır ancak zaman zaman sinirlendikleri de bilinir. Talia isminin anlamının dışında karakter analizleri ve özellikleri hakkında ilginç detaylar vardır.

Tayyibe Arapça nedir?

Tayyip veya Tayyip kelimesinin tanımı Vikisözlük’te bulunabilir. Tayyip veya Tayyib (Arapça: طيب) Arapça kökenli bir isimdir ve “iyi, güzel, hoş” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir